Gå til innholdet

Der undervisning og læring møtes

Google Classroom er en alt-i-ett-løsning for undervisning og læring. Med dette brukervennlige og sikre verktøyet kan lærere administrere, måle og berike læringsopplevelsen.

Alt på ett sted

Samle alle læreverktøyene dine, og administrer flere kurs på ett sentralt sted.

Brukervennlig

Alle i skolemiljøet ditt kan komme seg i gang med Classroom i løpet av noen minutter.

Laget for samarbeid

Jobb samtidig i det samme dokumentet sammen med hele klassen, eller ha kontakt ansikt til ansikt med Google Meet.

Tilgjengelig overalt

Legg til rette for undervisning og læring fra hvor som helst, på alle slags enheter, og gi kurset ditt bedre fleksibilitet og mobilitet.

En gutt og en jente samarbeider hjemme foran en bærbar Chromebook.
Brukervennlig

Spar tid og gjør hverdagsoppgavene enklere

Alle utgaver

 • Bytt fra kurs til oppgave til elev med noen få klikk.

 • Følg med på fremdriften til elevene i karakterboken, og eksportér resultater til skolens system for elevinformasjon

 • Sett karakterer konsekvent og på en gjennomsiktig måte med rubrikker som vises sammen med elevarbeidet

 • Lagre ofte brukte fraser i en egendefinert kommentarbank.

 • Forbered og planlegg gjøremål, oppgaver og quizer for flere kurs samtidig.

Utgaver som koster penger

 • Integrer digitale utdanningsverktøy med Classroom-tillegg (tilgjengelig med Teaching and Learning Upgrade og Education Plus).

En tavle med en silhuett av tre mennesker er knyttet til tre separate nettleservinduer som representerer Google Dokumenter, Google Regneark og Google Presentasjoner. Nederst i hvert vindu er det sirkler med tegneseriemennesker som representerer folk som samarbeider.
En gul sirkel med en mindre gul sirkel i midten som inneholder et utropstegn. Den mindre sirkelen er knyttet til et blått rektangel på hver side som inneholder avrundede figurer som skal representere tekst, der deler av teksten er fremhevet. Nederst i rektangelet til venstre og øverst i rektangelet til høyre er det sirkler med tegneseriemennesker og avrundede tekstfigurer som skal representere en samtale.
Gi undervisningen et løft

Styrk elevenes læringsopplevelse

Alle utgaver

 • Gi elevene mulighet til å justere tilgjengelighetsinnstillingene slik at de kan lære på den måten som fungerer best for dem – selv på flere språk.

 • Hjelp alle med å holde oversikten med gjøremålssider for elever og tilbakemeldingssider for lærere – og frister som automatisk vises i elevenes kalendere når kursarbeid opprettes.

 • Last opp dokumenter for kursarbeid automatisk som maler for å gi hver elev sitt eget eksemplar av en oppgave når den opprettes.

 • La elevene sjekke sitt eget arbeid for å få anbefalinger til kildehenvisninger, ved å gjennomsøke arbeidet mot flere hundre milliarder nettsider og over 40 millioner bøker med funksjonen for plagiatrapporter.

 • Gi elevene mulighet til å ta bilder av leksene sine og sende dem inn enkelt og greit med en oppgradert bildefunksjon.

Utgaver som koster penger

 • Gjennomsøk elevarbeidet etter potensiell plagiat mot repositoriet med tidligere elevarbeid på domenet ditt (tilgjengelig med Teaching and Learning Upgrade og Education Plus).

Administrer

Få tilgang til brukervennlige verktøy for åpenhet, statistikk og kontroll

Alle utgaver

 • Se Classroom-revisjonslogger direkte fra administrasjonskonsollen for å undersøke hendelser i dybden og identifisere ytelses- eller sikkerhetsproblemer.

 • Bruk rapporter til å undersøke problemer – for eksempel hvem som slettet en elev eller et kurs – og kom raskt og enkelt i gang med undervisningen igjen.

 • Fungerer for utdanningsmiljøer av alle størrelser.

Utgaver som koster penger

 • Opprett og administrer kurs i stor skala ved å synkronisere Classroom-klasselister fra systemet for elevinformasjon med Elevate Data Sync (kommer snart – tilgjengelig med Education Plus)

 • Installer digitale utdanningsverktøy fra tredjeparter for flere lærere om gangen med Classroom-tillegg (tilgjengelig med Teaching and Learning Upgrade og Education Plus).

 • Eksportér Classroom-logger til BigQuery for å analysere bruksfrekvens, engasjement med mer (tilgjengelig med Google Workspace for Education Standard og Education Plus).

 • Velg blant en rekke Classroom-oppgraderinger for å utvide funksjonaliteten for den unike institusjonen din.

En bærbar datamaskin er åpen. På skjermen er det et vindu med et tannhjulikon. Det strømmer dokumenter fra toppen av den bærbare datamaskinen. Den bærbare datamaskinen er knyttet til et grønt rektangel og et gult rektangel, og hvert rektangel inneholder fire fargerike sirkler med tegneseriemennesker.
En lås i et blått skjold. Til venstre for skjoldet er det ti sirkler med tegneseriemennesker, blandet med ikonene for Google Dokumenter, Presentasjoner og Regneark. Til høyre for skjoldet er det en strøm med tilfeldige bokstaver og tall som skal representere datakryptering.
Sikker

Ivareta sikkerheten og overhold regler

 • Stol på vårt globale nettverk med flere lag med avansert sikkerhet – som kan håndtere ekstreme endringer i etterspørsel og har garantert driftstid på 99,9 %.

 • Følger de strengeste globale utdanningsstandardene for sikkerhet og personvern – og kontrolleres regelmessig av tredjepartsorganisasjoner.

 • Bruk Classroom helt uten annonser og uten at elevenes personopplysninger blir brukt til å opprette profiler for annonsemålretting.

 • Sørg for at bare kontoeiere med en unik pålogging har tilgang til Google for Education-domener, og begrens all kursaktivitet til medlemmer av kurset.

«Av alle teknologiløsningene jeg har brukt i skolen, har Google Classroom hatt den største effekten på undervisningen og læringen fra første øyeblikk jeg begynte å bruke det.»

Ross Morrison McGill, @TeacherToolkit
Tre personer er samlet rundt et bord med skoleutstyr og en datamaskin. Personen i midten har hendene på tastaturet. På skjermen er et skoleprosjekt med tittelen «Biologi».

Bruk Classroom som en del av Google Workspace for Education, og se nærmere på ulike utgaver

Classroom er inkludert i Google Workspace for Education og fungerer sømløst med hver utgave.

Et rutenett med appikoner fra Apper som fungerer #withClassroom

Bruk favorittappene dine med Classroom

I Classroom kan man ta i bruk tusenvis av apper som er godkjent av lærere, og som inspirerer til kreativitet og skaper ubegrensede muligheter for å lære.

En illustrasjon av et forstørrelsesglass som ruller over et nettleservindu. Ikonene er omgitt av et grønt vindu med et personikon samt en blå snakkeboble.

Bruk plagiatrapporter med Classroom

Med plagiatrapporter, som er tilgjengelige via Classroom, kan lærere raskt sjekke om innleveringer er autentiske, hjelpe elevene med å levere best mulig arbeid samt sammenligne elevarbeid – uten at det går på bekostning av personvernet.

Ressurser

Utforsk ressurser som kan være nyttige i undervisningen

Utforsk ressurser som kan være nyttige i undervisningen

Hvis du bruker Classroom i skolen, anbefaler vi at du registrerer deg for Google Workspace for Education. Classroom er allerede inkludert i Google Workspace for Education og fungerer sømløst med samarbeidsverktøyene i Google Workspace.

Begynn å bruke Classroom

Har du allerede Google Workspace for Education? Logg på Classroom for å komme i gang med å administrere kursene dine i dag.

Et nærbilde av en hånd som holder en smarttelefon med Google Classroom synlig på skjermen.

Administrer Classroom uansett hvor du er – med mobilappen