Brittany Wenger skrev en algoritme som gjør det enklere å oppdage brystkreft

Utfordringen

For leger er det viktig å kunne gi pasientene riktig og god behandling. Brittany Wenger hadde personlig erfaring med kreft og dessuten et ønske om å gjøre verden bedre. Derfor bestemte hun seg for å bruke sine evner som forsker til å skape et enestående og nærmest levende nettverk for diagnostisering av brystkreft.

«Utmerkelsene definerer ikke meg som person, men de viser at forskningen min blir anerkjent. Hvert år blir forskningen min mer kompleks, og får større potensial for å gagne menneskeheten.»

Brittany Wenger, student, Duke University

Løsningen

Ved å utnytte nettskyens muligheter skapte Brittany et enestående nettverk som viste seg å kunne oppdage kreft med stor nøyaktighet. Brittany brukte Google App Engine (et av verktøyene i Google Cloud Platform) til å utvikle et kunstig nervenettverk. På Google Science Fair presenterte hun noe som lignet på en kunstig hjerne, og som rett og slett lærte skynettverket å oppdage mønstre som var for sammensatte til å kunne oppdages av mennesker. Når disse kunstige nervenettverkene ble brukt på individualiserte data, kunne programmet hennes oppdage brystkreft med 99,1 % nøyaktighet. Programmet brukes i dag til å diagnostisere pasienter på sykehus.

Organisasjonsprofil

Vinneren av Google Science Fair 2012 var bare 17 år da forskningen hennes fikk stor betydning for medisin og teknologi. Ved å utnytte teknologiens muligheter og kombinere det med lidenskapen for vitenskap utviklet Brittany Wenger en kunstig hjerne som kunne diagnostisere brystkreft med stor treffsikkerhet. På grunn av sitt bidrag til menneskeheten kom hun senere med på topp 30-listen til Time Magazine over innflytelsesrike personer under 30 år.

Produktene som ble brukt

Last ned

Takk for at du registrerte deg!

Fortell oss mer om det du er interessert i.